De werkwijze voor een interieurontwerp project bestaat uit een aantal stappen. Elke project kan echter zijn eigen invulling hebben. Samen met de opdrachtgever wordt bepaald welke stappen relevant zijn.
 
1. KENNISMAKINGSGESPREK
Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we het interieurvraagstuk. Welk doel heb je als klant voor ogen? Welke elementen van de ruimte zijn vast of flexibel? En wat zijn de eisen en wensen van jou als klant? Dit alles wordt na afloop van het gesprek samengevat in een duidelijke opdrachtomschrijving.
           
           
2. OPDRACHTOMSCHRIJVING & OFFERTE
In de opdrachtomschrijving staat alle relevante informatie uit het kennismakingsgesprek. Daarnaast staat hierin welk resultaat je als klant kunt verwachten in de vorm van plattegronden, 3D visualisaties (zgn. renderings), bouwtekeningen, materiaal-, meubel- en/of verlichtingsplan. Overeenkomstig met deze omschrijving wordt een offerte opgesteld. Zodra de offerte akkoord is, wordt gestart met de opdracht.
           
           
3. SCHETSONTWERPEN
Er worden een aantal schetsontwerpen ontwikkeld. In overleg met de klant wordt vervolgens een keuze gemaakt voor het meest geschikte ontwerp.

Schetsontwerp fase

4. DEFINITIEF INTERIEURONTWERP
Het gekozen interieurontwerp wordt tot in detail uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Onderdeel hiervan zijn de documenten die in de opdrachtomschrijving staan vermeld zoals plattegronden, 3D visualisaties (zgn. renderings), bouwtekeningen, meubelplan, materiaalplan en verlichtingsplan. In de bouwtekeningen zijn de ontwerpen tot op de centimeter uitgewerkt en worden alle maten, materialen en afwerkingen aangegeven.


Definitief ontwerp: 3D Visualisatie en een fragment uit een bouwtekening

5. UITVOERING
Tijdens de uitvoeringsfase komt Marlies haar commerciële ervaring zeer goed van pas. Het definitieve interieurontwerp kan nu volgens de (bouw-)tekeningen worden uitgevoerd. In overleg met de opdrachtgever kan Marlies in deze fase:
·      Uitvoerende partijen selecteren
·      Offertes onderhandelen
·      Uitvoering begeleiden
Tijdens het begeleiden van de uitvoering controleert Marlies regelmatig de voortgang en kwaliteit van de bouw van het ontwerp en lost eventuele vraagstukken - in overleg- op. Het interieurontwerp dat met de opdrachtgever is afgesproken wordt hierbij gewaarborgd.

Uitvoering: het resultaat en een fragment uit een bouwtekening

Back to Top